zondag 30 september 2018

Twee tieners bestormen openbare school in zuidoosten Brazilië en openen vuur

(Bron foto: Twitter)
Drie studenten gewond geraakt, een van hen ernstig 


Gewapend met een .22 kaliber pistool bestormden twee tieners vrijdag 28 september 2018 een openbare school in het zuidoosten van Brazilië en openden het vuur, verwondden drie studenten, een van hen serieus, zei de politie. 

De vermeende schutters werden aangehouden toen de politie ze vond in een klaslokaal van de school Joao Manoel Mondrone in de stad Medianeira in de staat Parana.

In een verklaring zei de Federale Politie, dat de twee 15-jarigen de school binnenstormden en willekeurig medestudenten neerschoten. De tieners droegen ook munitie en verschillende zelfgemaakte explosieven bij zich.



Een 18-jarige werd in de rug vlakbij het ruggenmerg geschoten en verkeert in ernstige toestand, zei de politie. Twee jongeren liepen lichte verwondingen aan hun benen op en konden naar huis na te zijn behandeld in een plaatselijk ziekenhuis.

De politie zei dat de schietpartij 'met voorbedachten rade door de twee tieners was ... als een reactie tegen het pesten door hun collega's'. Een van hen zei naar verluidt tegen de politie, dat hij vaak werd vernederd en met minachting behandeld op school.



Mobiele telefoon-video's op de G1-nieuwswebsite laten zien hoe studenten de school uitliepen toen het schieten begon.

Brazilië, het grootste land van Latijns-Amerika, worstelt al lang met het beteugelen van geweld. Het land is berucht vanwege het grootste aantal moorden in de wereld, met een recordaantal van 63.880 gevallen vorig jaar, hoewel schietpartijen op scholen waarbij studenten zijn betrokken relatief zeldzaam zijn.


(Suriname Mirror/Globo/Guia Medianeira/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten