zaterdag 29 september 2018

Amerikaans senator Marco Rubio, Florida, wil dat VS Venezuela plaatst op lijst van landen die terrorisme sponsoren

(Bron foto: Associated Press)
'Regime van president Nicolás Maduro had banden met organisaties als de FARC en Hezbollah'


Drie Amerikaanse senatoren onder leiding van Marco Rubio, Florida, dringen er bij het ministerie van Buitenlandse Zaken op aan, Venezuela toe te voegen aan de landen die terrorisme sponsoren, een aanwijzing die het scala aan sancties tegen Venezuela zou kunnen uitbreiden. 

In een brief aan staatssecretaris Mike Pompeo stellen de senatoren, dat het regime van president Nicolás Maduro banden heeft gehad met organisaties zoals de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia, of de FARC (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia), en Hezbollah en benadrukten het feit, dat het geen acties heeft ondernomen om die functionarissen te straffen die zijn gesanctioneerd door de VS voor deelname aan drugshandel.

'Het komt niet als een verrassing, dat de Maduro-dictatuur terroristen heeft geholpen en aangezet. Na jarenlang samen te werken met FARC, ELN en andere narco-terroristen, is Venezuela nu een narco-staat geworden', aldus de senatoren in de brief van 26 september. 2018.




'Tareck El Aissami, die diende als Venezuela's vicepresident tot 14 juni 2018, is gesanctioneerd door het Amerikaanse ministerie van Financiën als een 'drugshandelaar', en twee van de neven van Maduro zitten nu 18 jaar in een Amerikaanse gevangenis voor samenzwering om cocaïne in de Verenigde Staten te importeren', aldus het document.

Naast Rubio is de brief ondertekend door twee andere republikeinen, John Cornyn uit Texas en Cory Gardner uit Colorado.

Rubio is een van de meest invloedrijke stemmen in Washington in het Amerikaanse beleid ten aanzien van Venezuela. De aanwijzing - die momenteel alleen wordt toegepast op Iran, Noord-Korea, Soedan en Syrië - zou de toepassing van meer sancties tegen het olieland vergemakkelijken.

In het verleden werd de benaming gebruikt om wapenexporten te annuleren, technologie te verkopen, beperkingen op te leggen aan de levering van economische hulp en financiële beperkingen, naast andere acties.

(Suriname Mirror/Miami Herald)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten