dinsdag 21 augustus 2018

Stoffelijke resten Hi-Jet-piloot Donovan van Embriqs en boordtechnicus Ryanto Kertodikromo zijn positief geïdentificeerd

Nabestaanden hebben ruim zeven maanden op dit moment gewacht


Volgens de Ware Ttijd van vandaag, dinsdag 21 augustus 2018, zijn de stoffelijke resten van Hi-Jet-piloot Donovan van Embriqs en boordtechnicus Ryanto Kertodikromo, die eind vorig jaar geborgen zijn, eindelijk positief geïdentificeerd door het Nederlands Forensisch Instituut. Dit schrijft de krant te hebben vernomen uit niet nader genoemde justitiële bronnen. De stoffelijke resten worden binnenkort naar Suriname overgevlogen voor de uitvaart. 

De nabestaanden hebben ruim zeven maanden op dit moment gewacht. Er ontstond op gegeven moment een spanning met de autoriteiten over de lange duur van de identificatie. Het onderzoek vorderde niet door gebrek aan financiële middelen. De familie wilde voor de kosten opdraaien, maar dit werd geweigerd door Justitie in Suriname, die wees op procedures die moesten worden gevolgd en liet weten dat de familie rustig moest wachten op het resultaat van het onderzoek.

Volgens de bron die de krant te woord stond, is de familie opgelucht dat het onderzoek eindelijk is afgerond.

Er werd na de vermissing medio mei 2015 een zoekactie ingezet door de politie, de brandweer en het leger. De maandenlange zoektocht leverde niets op. Later werd er een zoekactie op touw gezet door Hi-Jet Helicopter Services die uit eigen middelen is betaald. Ook deze bleef zonder resultaat.

Eind november 2017 stuitte een groep mannen bij toeval op restanten van het verongelukte toestel. De stoffelijke resten en het wrak zijn gevonden aan de oostelijke zijde van de Jangbasigado-berg door arbeiders van een Maleisisch houtkapbedrijf in het Matawaigebied.

De medewerkers van de vliegmaatschappij verdwenen tijdens een vlucht van Sipaliwini naar Paramaribo, nadat ze verkiezingsmateriaal in het gebied hadden afgeleverd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten