dinsdag 21 augustus 2018

Autoriteiten in noorden Colombia arresteren belangrijk kopstuk drugsbende Oficina de Envigado

Vermeende leider Oficina gearresteerd in Tolu, een Caribische badplaats in Sucre

Operatie nationale politie zou steun hebben gehad van zowel Amerikaanse als Britse inlichtingendiensten


Autoriteiten in het noorden van Colombia hebben 'Pichi' gearresteerd, een vermeende baas van de Oficina de Envigado, ooit gevormd onder Pablo Escobar. 'Pichi', wiens echte naam Juan Carlos Castro is, is de vermeende opvolger van 'Tom', die vorig jaar december werd gearresteerd met 'Popeye', een van Escobar's voormalige leider van moorden.


President Ivan Duque en andere autoriteiten beweerden, dat 'Pichi' de voorzitter is van de raad van bestuur van La Oficina, maar dit is onjuist, volgens de lokale website voor misdaadanalyse Analisis Urbano.


De vermeende leider van Oficina werd gearresteerd in Tolu, een Caribische badplaats in Sucre, na een operatie die naar verluidt steun kreeg van zowel Amerikaanse als Britse inlichtingendiensten.


'De operatie werd mogelijk gemaakt dankzij het inlichtingenwerk van de politie. Onze mannen hadden hem gelokaliseerd', zei generaal Jorge Nieto, de directeur van de nationale politie van Colombia.

Burgemeester Federico Gutierrez van Medellin vierde ook de arrestatie en zei, dat 'ze een voor een zijn gevallen'. Terwijl Gutierrez succes na succes heeft opgeëist en opgeroepen voor het opblazen van het belang van vermeende misdaadbazen, is de gewelddadige misdaad in Medellin aan het toenemen.


'La Oficina' heeft naar verluidt alleen al ongeveer 5.000 leden in Medellin en is uitgegroeid tot een van Colombia's belangrijkste spelers in de internationale drugshandel met bijbehorende 'kantoren' in belangrijke cocaïne-exportcentra. De organisatie begon als Escobar's lokale leger, maar werd omgevormd tot een coherente organisatie met een militair-achtige structuur door 'Don Berna', een voormalige bondgenoot van de DEA (Drug Enforcement Administration) die nu in een Amerikaanse gevangenis zit.


(Suriname Mirror/Colombia Reports/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten