dinsdag 21 augustus 2018

Heldenpiloot landt zonder voorwielen op Jorge Chávez International Airport in Lima, Peru

Piloot van LC Peru voer perfecte buiklanding uit nadat voorwielen weigerden uit te klappen



Er is een heldenpiloot gefilmd, die een noodlanding maakt zonder de voorwielen van zijn vliegtuig - waarbij vonken de lucht in vliegen terwijl het vliegtuig op de landingsbaan tot stilstand komt. De piloot, waarvan de naam niet bekend is, wordt alom geprezen voor hoe hij omging met de situatie nadat alle passagiers aan boord ontsnapten aan een ramp zonder enige schade opgelopen te hebben, door zijn reacties.


Ongeveer 60 mensen waren aan boord van het vliegtuig toen werd aangekondigd dat ze een noodlanding in Peru zouden maken. Nadat de voorwielen van het vliegtuig niet konden worden ingezet, moest de piloot een 'harde landing' uitvoeren, ook wel 'buiklanding' genoemd.

Omdat er geen wielen waren om de impact van het landen op de landingsbaan op te vangen, sloeg de neus van het vliegtuig op de grond. Er is dramatisch beeldmateriaal te zien met het moment dat de neus over de landingsbaan werd gesleept en enorme vonken overal naartoe vlogen.


Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij, LC Peru, zei: 'We waarderen de uitstekende manoeuvre van onze piloot die erin slaagde de situatie op een bewonderenswaardige manier te beheersen.'

Het bedrijf zei ook, dat het een onderzoek zal uitvoeren om vast te stellen wat de oorzaak is van het falen in het vliegtuig en zei dat ze een verklaring zullen afgeven.

Het Bombardier Dash 8 Q-402-vliegtuig maakte de noodlanding zondag 19 augustus 2018 op de Jorge Chávez International Airport in Lima, Peru. Er werd bevestigd dat de 64 mensen aan boord - inclusief de vijf bemanningsleden - ongedeerd waren. Volgens een verklaring van de luchtvaartmaatschappij reisde vlucht 1323 naar de stad Ayacucho, ook in Peru, maar nadat het probleem was ontdekt, keerde de piloot terug naar de hoofdstad van het land. Na enkele minuten in de lucht te hebben gewacht, tijdens het vrijmaken van een baan, slaagde hij erin te landen.

'Een LC Peru-vliegtuig maakte een noodlanding op de luchthaven', zei een verklaring van LAP die de internationale luchtterminal in Lima exploiteert. 'We bevestigen dat alle passagiers geëvacueerd zijn en veilig zijn.'

Het vliegveld was enkele uren na het incident gesloten. Ook werden verschillende vluchten omgeleid. Het vliegtuig werd later weggesleept. Het is niet bekend of het vliegtuig aanzienlijk beschadigd was.

(Suriname Mirror/Noticias R7/Standard Media/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten