dinsdag 21 augustus 2018

Mutaties van douaneambtenaren zijn voorlopig aangehouden

'Douaneambtenaren op een zeer incorrecte wijze behandeld door het hoofd van de dienst'

'Ons mutatiebeleid en het douaneakkoord worden niet gerespecteerd'


De mutaties van douaneambtenaren die vanaf gisteren zouden ingaan, zijn voorlopig aangehouden door de dienstleiding, nadat het bondsbestuur, onder leiding van Joyce de Vlugt, zwaar heeft geprotesteerd tegen de wijze waarop de verschuivingen zijn medegedeeld aan betrokkenen. Ook de periode waar binnen de douaniers plaats moesten maken is niet volgens afspraken, zo bericht de Ware Tijd vandaag, dinsdag 21 augustus 2018. 

Ambtenaren zijn pas vorige week vrijdag geïnformeerd over de mutaties die per deze week zouden ingaan, terwijl het mutatiebeleid van de douaniers anders voorschrijft. Volgens die regeling moeten mensen die op een andere afdeling aan de slag moeten, minimaal zes weken vooraf op de hoogte worden gesteld van de verschuiving. De bond stelt daarom, dat haar leden op een zeer incorrecte wijze zijn behandeld door het hoofd van de dienst, August van Lobrecht.

'Mensen hebben vrijdag tot laat in de avond nog brieven ontvangen over hun mutatie. Anderen hebben hun brieven na het werk over straat ontvangen. Sommigen waren zelfs vrij en hebben de mededeling telefonisch moeten aanhoren. Dat kan niet, ons mutatiebeleid en het douaneakkoord, worden niet gerespecteerd. Mutatie moet, maar dat is niet de juiste wijze. Ik ben al langer dan twintig jaar in dienst, maar ik heb dit voor het eerst meegemaakt', aldus De Vlugt.

Hoewel de bond de doorschuivingen van haar leden niet accepteert, zullen er geen harde acties worden gevoerd. Volgens de bondsvoorzitster zal eerst worden gesproken met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. De bewindsman is momenteel echter weer in het buitenland, maar is wel op de hoogte gesteld van de ontstane situatie.

De Vlugt: 'We hebben een goede relatie met de minister en hij heeft ons gevraagd om even te wachten tot hij terug is, zodat we rustig kunnen praten hierover. We willen hem dus de ruimte geven.' Tijdens een spoed algemene ledenvergadering, zijn de leden geïnformeerd over het standpunt van het bondsbestuur. Tijdens een korte schorsing, heeft Hoefdraad de opdracht gegeven aan de dienstleiding om de mutaties aan te houden.

'De minister is een man van woord, dus we geloven dat hij dit in goed overleg met de bond zal doen', aldus De Vlugt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten