dinsdag 21 augustus 2018

Grote drugsvangst op Mallorca: einde van door Nederlanders gerunde cocaïnelijn van Colombia naar Europa

Spaanse douane vindt 300 kilo cocaïne aan boord luxe motorjacht
 
(Bron foto: Policia Nacional)

 Vijf Nederlanders zijn afgelopen weekend op heterdaad betrapt tijdens het smokkelen van 300 kilo cocaïne naar Mallorca.


De drugs, met een geschatte straatwaarde van 18 miljoen euro, zat verstopt in een luxe motorjacht. Met de arrestaties is een cocaïnelijn van Colombia naar Europa opgelost, meldt de Spaanse douane.

De drugsvangst, een van de belangrijkste in de recente geschiedenis van de Balearen, vond zaterdagnacht plaats. De douane ging op zo’n 27 kilometer uit de kust van Ibiza aan boord van het schip van de Nederlanders. In het ruim vonden de douaniers tientallen pakketten cocaïne.


Tijdens de grootscheepse operatie ‘Haircut’ (Knipbeurt in de zin van pluk-ze) werden de vijf Nederlanders gearresteerd. Ze stonden ingeschreven in Port Adriano en waren volgens de douane van plan de drugs naar Europa te smokkelen. Daarbij gebruikten ze Mallorca als logistiek centrum.

De arrestaties waren het resultaat van een onderzoek in samenwerking met Europol. Dat begon anderhalf jaar geleden toen de Spaanse douane een schip met drugs onderschepte. Het bleek deel uit te maken van een smokkelnetwerk. Verder onderzoek leidde volgens de douane naar de Nederlanders. Zij bleken met hun in Gibraltar geregistreerde motorjacht HCH-X op volle zee cocaïne op te pikken die met schepen naar de Middellandse Zee was gesmokkeld. Vervolgens vervoerden ze de drugs naar havens op het Spaanse vasteland, van waaruit de cocaïne werd verspreid over Europa.

(Suuriname Mirror/AD/Twitter/Crimesite.nl/Diario de Ibiza)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten