maandag 6 augustus 2018

Personeel Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling wacht nog op vakantiegeld

Betalingssysteem Centrale Betaaldienst ministerie van Financiën zou zijn uitgevallen...


Medewerk(st)ers van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) zijn verontwaardigd, dat ze hun vakantiegeld nog niet hebben ontvangen. Dat is volgens bondssecretaris Perry Marica te wijten aan het uitvallen van het betalingssysteem bij de Centrale Betaaldienst van het ministerie van Financiën. Hij had van de leiding van SAO vernomen, dat het personeel vrijdag zou beschikken over het geld. 

'We willen op goede voet leven met de directie en grijpen niet naar het uiterste middel, ondanks dat de uitbetaling van vakantiegeld een wettelijk verplichting is', zegt Marica vandaag, maandag 6 augustus 2018, in de Ware Tijd, kennelijk doelend op actie voeren.

Bovendien houdt de SAO vandaag en dinsdag een open dag, waarbij de stichting onder ander de aangeboden opleidingen promoot. Hij weet dat de mensen graag hadden gewild dat ze het vakantiegeld samen met hun loon konden ontvangen.

Joyce Lapar, directrice van SAO, bevestigt dat het vakantiegeld nog niet is uitbetaald. 'Maar, wat meneer Marica beweert is niet helemaal juist. Ik heb hem voorgehouden, dat we ons best zouden doen om vrijdag het geld uit te betalen.'

Ze zegt verder, dat de SAO haar huiswerk heeft gemaakt, maar dat het betalingssysteem van Financiën, dat geautomatiseerd is, kon wegens een probleem het geld niet verwerken. Zij heeft vernomen, dat het systeem vrijdag weer werkte en verwacht dat de mensen binnenkort hun geld kunnen ontvangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten