maandag 6 augustus 2018

Gajadien (VHP) tast in duister over strafrechtelijk onderzoek tegen Wegenautoriteit

Gajadien gaat OM aanschrijven met de vraag waarom geen vorderingen in de zaak zijn gemaakt

Wegenautoriteit stortte ruim Srd 54.000 op de bankrekening van de NDP


VHP-Assembleelid Asiskumar Gajadien uit vandaag, maandag 6 augustus 2018, in het Dagblad Suriname, zijn bezorgdheid over het feit, dat de politie en het Openbaar Ministerie (OM) de afgelopen maanden niets meer van zich hebben laten horen over het strafrechtelijk onderzoek naar de dubieuze storting van Srd 54.416 door de Wegenautoriteit op de bankrekening van de Nationale Democratische Partij (NDP). Tegen ex-directeur Geo Norden is een audio-opname ingediend, waarop hij en een aannemer in een telefoongesprek een offerte bespreken, waarbij aanbevolen wordt een hoger bedrag op te brengen. 

Het strafrechtelijk onderzoek werd op 27 maart door Gajadien, Patricia Etnel (NPS) en Dew Sharman (VHP) bij het OM aangevraagd, waarna in april de volksvertegenwoordigers gevraagd werd om nadere informatie aan de afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname te verschaffen.

'Alle informatie die wij ter beschikking hadden, is doorgegeven, maar tot de dag van vandaag hebben wij niets meer over deze zaak vernomen. Als er strafbare feiten zijn, moeten mensen vervolgd worden', zegt Gajadien.

De politicus zegt het OM aan te zullen schrijven met de vraag waarom er geen vorderingen in deze zaak zijn gemaakt en waarom de aanvragers niet geïnformeerd zijn. Hij benadrukt dat de zaak niet in de doofpot moet belanden.

Het staatsbedrijf heeft in februari voornoemd bedrag overgemaakt naar een rekening van de NDP, zonder dat er een tegenprestatie is geleverd. Eerder had toenmalig minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie in het parlement aangegeven, dat het juist de NDP is die geld geleend heeft aan de Wegenautoriteit om mammoetvlaggen aan te schaffen. Er is volgens Gajadien achteraf een kwitantie opgemaakt om te doen voorkomen alsof de NDP geld had geleend aan de Wegenautoriteit. Dit is in strijd met de comptabele regels.

De vlaggen zouden bestemd zijn voor de viering van de Onafhankelijkheidsdag vorig jaar, maar ze kwamen pas op 29 november in het land aan.

De VHP’er benadrukt, dat de belofte gedaan was door president Desi Bouterse in De Nationale Assemblee, dat er een onderzoek ingesteld zou worden. Toen hier niks van te merken was en het duidelijk was dat de regering misleidende informatie naar het parlement heeft gestuurd, hebben de drie oppositieparlementariërs zelf stappen ondernomen.

Opmerkelijk in de afgelopen periode is, dat zowel Miranda als Norden de laan uit zijn gestuurd door Bouterse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten