maandag 6 augustus 2018

'Inspectie Volksgezondheid Curaçao had naar buiten moeten brengen dat mijn registratie in orde was'

Chirurg Patrick Fa Si Oen teleurgesteld over optreden Inspectie voor de Volksgezondheid


Na alle aandacht in de media, had de Inspectie voor de Volksgezondheid ook naar buiten moeten brengen dat zijn registratie in orde was en hij weer als chirurg mocht werken. Dat zou hebben bijgedragen om de bevolking gerust te stellen. Dat zegt chirurg Patrick Fa Si Oen vandaag, maandag 6 augustus 2018, in het Antilliaans Dagblad, terugkijkend op de aanwijzing die hij op 8 februari vorig jaar kreeg, naar aanleiding van onduidelijkheid over de status van zijn diploma’s en zijn registratie als medisch specialist in België. 

Op 4 april 2017 krijgt Fa Si Oen van Inspecteur voor de Gezondheidszorg Gersji Rodrigues Pereira, die dit jaar werd geschorst in verband met klachten over een gevolgde procedure, bericht dat de kwestie is opgelost en groen licht om zijn werkzaamheden te hervatten.

Parlementslid Giselle Mc William (MAN) vindt dat Fa Si Oen eerherstel zou moeten krijgen, nadat hij ‘onterecht van een strafbaar feit werd beschuldigd’. Mc William is van mening dat de inspectie de beschuldigingen publiekelijk had moeten intrekken.

'Het had de inspectie gesierd als een duidelijk signaal via de media was afgegeven toen het administratief dispuut was opgelost en de Europese registratie was overgelegd', vindt Fa Si Oen zelf ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten