woensdag 8 augustus 2018

Mexicaanse fotojournalist doodgeschoten in de stad Guanajuato

Freelancer Rodolfo Garcia Gonzalez neergeschoten in Valle de Santiago, Guanajuato


De Mexicaanse fotojournalist Rodolfo Garcia Gonzalez is zondag 5 augustus 2018 neergeschoten en gedood in de zuidelijke regio van de gemeente Valle de Santiago in Guanajuato, zo meldde de procureur-generaal van de staat. 

De fotograaf werd gevonden naast zijn motor, met schotwonden, tussen Callejon de Pemex en Plan de Ayala. Kogelhulzen van een 9 mm kaliber vuurwapen werden ter plaatse gevonden.

Het incident, zo zeggen de autoriteiten, vond plaats rond zeven uur zondagavond in de buurt van de Valle de Santiago sportunit.



Garcia Gonzalez was een freelancer die heeft bijgedragen aan publicaties voor Dia7 en Nuevo Milenio. De 47-jarige versloeg sociale en religieuze evenementen voor de weekbladen. 'In dit geval gaat het niet om drugs of brandstofdiefstal, omdat de fotograaf bekend was vanwege zijn activiteiten en hij af en toe met sommige media samenwerkte', zegt de wekelijkse krant Dia7.


In juni vonden in Guanajuato ongeveer 265 moorden plaats, een percentage van 53 moorden per 100.000 mensen, meer dan het dubbele van het nationale gemiddelde.

Garcia Gonzalez brengt het aantal journalisten dat is vermoord in 2018 op acht. Een tiental journalisten werd in 2017 vermoord in Mexico.



(Suriname Mirror/TeleSUR/Nuestro Pais/Twitter/Excelsior/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten