woensdag 8 augustus 2018

Aantal potentiële kandidaten overname Isla-raffinaderij op Curaçao teruggebracht naar vier

'Curaçao levert geen bankgarantie en gegadigden moeten zelf voor levering ruwe olie zorgen'


Overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK) wil eind september een Memorandum of Understanding (MoU) tekenen met een van de acht potentiële partners die tot nu toe zijn geselecteerd. Op korte termijn wordt het aantal van potentiële kandidaten teruggebracht naar vier, aldus directeur Roderick van Kwartel van RdK in het Antilliaans Dagblad van vandaag, woensdag 8 augustus 2018.

Het aantal potentiële kandidaten zou inmiddels al zijn teruggebracht naar vier. Er is nog geen due diligence bij de potentiële kandidaten gehouden.

In gesprek met de potentiële strategische partners heeft RdK recent benadrukt, dat Curaçao geen bankgarantie levert en dat de gegadigden zelf voor de levering van ruwe olie moeten zorgen. Ook is aan de partijen voorgelegd of zij bereid zijn om als dat nodig is achterstallig onderhoud aan de raffinaderij te plegen.

RdK heeft vanmiddag een gesprek met directeur Vanessa Flores van de Isla-raffinaderij.

'Wij willen de Isla informeren wat de stand van zaken is van de zoektocht naar een strategische partner. Wij zijn uit respect en op grond van het leasecontract met PdVSA (Petróleos de Venezuela S.A.) verplicht om dat te doen. In het gesprek zullen wij als RdK benadrukken dat beide partijen elkaar nodig hebben. Beide partijen hebben een gemeenschappelijk belang, namelijk dat de raffinaderij zo snel mogelijk weer operationeel wordt, ongeacht de partij die dat op zich neemt', aldus Van Kwartel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten