woensdag 8 augustus 2018

Curaçao en Costa Rica halen de banden aan

Premier Rhuggenaath ontmoet in Colombia de president van Costa Rica, Carlos Alvarado

Rhuggenaath namens Koninkrijk in Bogota voor inauguratie nieuwe president Ivan Duque


Curaçao en Costa Rica halen de banden aan en gaan nauwer met elkaar samenwerken. Bijvoorbeeld door kennis en ervaring te delen over het armoedebestrijdingsproject in Costa Rica, de Agenda 2030 en de ‘sustainable development goals’. Dat is de uitkomst van een bilaterale ontmoeting gisteren van premier Eugene Rhuggenaath (PAR), de president van Costa Rica, Carlos Alvarado, en de minister van Buitenlandse Zaken tevens vicepresident, Epsy Cambell Barr, in Colombia, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 8 augustus 2018.



Ook ambassadeur van het Koninkrijk in Colombia Jeroen Roodenburg en de directeur van de Dienst Buitenlandse Betrekkingen, Darrylin van der Veen, waren hierbij aanwezig.

Het vijftal sprak over de relaties tussen Costa Rica en het Koninkrijk en natuurlijk ook over de relatie met Curaçao in het bijzonder. Daarbij werd afgesproken op verschillende vlakken kennis en ervaring met elkaar te gaan delen en te kijken naar structurele mogelijkheden om de economische relaties te verstevigen. Zo doet Rhuggenaath verslag op zijn Facebookpagina:


De staatshoofden hebben ook de accreditatie van universiteiten in Costa Rica besproken. In dat verband is tevens aangekondigd dat een commissie van Curaçao binnenkort naar het Midden- Amerikaanse land af zal reizen om verschillende universiteiten te bezoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten