woensdag 8 augustus 2018

Minister van Arbeid Moestadja ontvangt onderscheiding Groot Officier in de Ere Orde van de Palm

'Moestadja is niet alleen een superminister, maar ook een persoon vol geduld en diplomatie'



Vicepresident Ashwin Adhin heeft dinsdag 7 augustus 2018, in het kader van de herdenking van 128 jaar Javaanse Immigratie en de viering van de Dag der Inheemsen, 47 burgers gedecoreerd voor hun bijdrage aan het dienen en verder ontwikkelen van de samenleving. De hoogste onderscheiding, Groot Officier in de Ere Orde van de Palm, ging naar minister van Arbeid Soewarto Moestadja.


Adhin noemde de bewindsman niet alleen een superminister, maar ook een persoon vol geduld en diplomatie wat vooral te merken was aan zijn optreden in De Nationale Assemblee. 'Hij is de nestor onder de ministers en heeft de afgelopen periode een grote bijdrage geleverd aan regeringen.'

De artiesten Eddy Assan en Aida Amatstam zeggen in een interview met het Nationaal Informatie Instituut, NII, dat ze zich bijzonder vereerd voelen door de waardering. Beiden staan er niet bij stil dat zij een enorme positieve invloed hebben uitgeoefend op de Surinaamse muziekliefhebbers. Zij riepen de samenleving op om 9 augustus te gedenken en op gepaste wijze te vieren.

Ook Steven Mangal had niet verwacht in aanmerking te komen voor een onderscheiding van staatswege. Hij omschreef de decoratie als een bijzonder moment in zijn leven. Hij heeft zich verdienstelijk gemaakt op het sociale vlak te weten onder de jongeren en de zieke mens. Mangal riep de samenleving op te realiseren, dat alle bevolkingsgroepen één natie vormen.

Stanley Sidoel, voormalig directeur van Cultuur, werd benoemd tot commandeur in de Ere Orde van de Palm.

Bijgestaan door de ministers van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer, Handel, Industrie en Toerisme en Binnenlandse Zaken ontvingen zestien personen een eremedaille in goud verbonden aan de Ere Orde van de Palm, 21 personen zijn benoemd tot ridder in de Ere Orde van de Palm, terwijl zeven zich nu officier in de Ere Orde van de Palm mogen noemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten