woensdag 8 augustus 2018

Regering zoekt oplossing voor filevorming richting binnenstad Paramaribo

Auto's, bromfietsen en vrachtverkeer geteld omgeving Haven

- 'Op basis van het resultaat wordt ontwerp gemaakt voor nieuwe wegconstructie zodat er minder files zijn in omgeving havencomplex'
- Gedacht wordt aan het creëren van een nieuwe rijstrook in de Van ‘t Hogerhuysstraat


De afdeling Wegen van het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) heeft onlangs voertuigen laten tellen in de omgeving van Haven. Het gaat om dataverzameling waarmee met de Inter-American Development Bank (IDB) nagegaan wordt welke mogelijkheden er zijn voor verbetering van de infrastructuur en wat er nog geregeld moet worden voor het verkeer richting het havencomplex. Dit bericht het Nationaal Informatie Instituut vandaag, woensdag 8 augustus 2018.


Awinash Dewoe, waarnemend onderdirecteur Droge Civieltechnische Werken van het ministerie, zegt dat er drie soorten tellingen gedaan worden, bromfietsen, auto's en vrachtverkeer. In het verlengde daarvan geeft hij aan, dat het om handmatige en digitale tellingen ging, om de problemen van filevorming in de omgeving van het havencomplex aan te pakken.

'Er is veel verkeer over de weg. Naast de personenvoertuigen is er ook vrachtverkeer dat van en naar haven gaat. Dit veroorzaakt dagelijks filevorming in de omgeving van haven. Men heeft dus de tellingen gedaan om precies te weten hoeveel verkeer er over de weg gaat en op basis van het resultaat zal er een ontwerp gemaakt worden om hoogst waarschijnlijk te komen tot een nieuwe wegconstructie zodat er minder sprake kan zijn van file in de omgeving van het havencomplex', zegt Dewoe.

Men denkt onder andere aan het creëren van een nieuwe rijstrook in de Van ‘t Hogerhuysstraat. Deze straat heeft 2×2 rijstroken en desondanks is er tijdens piekuren sprake van filevorming. Afhankelijk van de verkeerstellingen van de verschillende type voertuigen, zal bepaald worden of men moet overstappen van 2×2 rijstroken naar 3×2 rijstroken.

Ook zal gekeken worden naar de fysieke infrastructuur, omdat de weg nog breed genoeg is voor nog een rijbaan. Het is weliswaar nog niet duidelijk of het een rijbaan wordt, die speciaal bestemd zal zijn voor zwaar verkeer of een rijbaan  voor alle type voertuigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten