vrijdag 31 augustus 2018

4.000 Kilo cocaine aangetroffen tussen bananen in haven Antwerpen

(Bron foto: Politie)
Container bestemd voor bedrijf in Oosterhout en afkomstig uit havenstad Turbo, Colombia


De politie heeft na de onderschepping van 4.000 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen gisteravond vijf mannen aangehouden in Oosterhout tijdens het lossen van de smokkelcontainer. Dit bericht vandaag, vrijdag 31 augustus 2018, de Landelijke Eenheid van de politie.

In Oosterhout gaat het om de aanhouding van de 22-jarige chauffeur van de vrachtwagen, de 50-jarige bewoner van de woning grenzend aan de loods waar de cocaïne gelost werd en een 22-jarige man uit Amsterdam. Later werden nog twee mannen aangehouden van 21 en 48 jaar uit België.


In samenwerking met de Nederlandse politie trof de Belgische Douane in de haven van Antwerpen de cocaïne aan in een zeecontainer met een partij bananen als deklading.

De container was bestemd voor een bedrijf in Nederland en afkomstig uit de havenstad Turbo in Colombia.

Na de aanhouding van de verdachten zijn er huiszoekingen gedaan in de loods en de woning in Oosterhout. Hierbij is communicatieapparatuur in beslag genomen. De mannen zitten op dit moment nog vast.

Eerder deze week deed de recherche ook al een inval in een bedrijf in Oosterhout. Bij Van Wanrooij Transport werden drie mensen, waaronder de directeur, opgepakt toen ze de container waar 3.500 kilo coke in zat, inspecteerden. De verdachten zitten nog vast.

Burgemeester Marcel Fränzel van Oosterhout reageert in BN/De Stem op de tweede grote drugszaak in een week in zijn gemeente: 'Het is heel vervelend dat Oosterhout op korte termijn met deze vondsten wordt geconfronteerd. Het onderzoek is in handen van de landelijke recherche. Op dit moment wacht ik hun bestuurlijke rapportage af. Ik zal elke mogelijkheid die ik als burgemeester heb aangrijpen om dit de kop in te drukken. Dit is niet waar we Oosterhout mee op de kaart willen zetten.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten