vrijdag 31 augustus 2018

Cft informeert Rijksministerraad over ernst financiële en economische situatie Curaçao

Cft voorziet dat Curaçao niet zal voldoen aan de wettelijke begrotingsnormen


Het College financieel toezicht (Cft) zal – gezien de ernst van de financiële en economische situatie van Curaçao – de Rijksministerraad (RMR) in Den Haag informeren. De RMR zal ook bericht krijgen, plus eventueel het advies om Curaçao een aanwijzing te geven, als in de tweede helft van september blijkt dat de begroting niet voldoet. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 31 augustus 2018.

Het Cft voorziet, op basis van de uitvoering van de landsbegroting in de eerste helft van dit jaar, dat Curaçao niet zal voldoen aan de wettelijke begrotingsnormen.

In totaal moet er voor 82 miljoen gulden worden omgebogen in de vorm van extra opbrengsten of lastenverlagingen. Het College ‘maakt zich ernstige zorgen’ over de financieel-economische situatie waarin Curaçao zich bevindt en roept de regering-Rhuggenaath (PAR/MAN/PIN) op om ‘met voortvarendheid’ te werken aan structurele oplossingen om de houdbaarheid van de overheidsfinanciën te waarborgen.

De compliance-maatregelen om meer belastingen te innen, hebben vertraging opgelopen. Op basis van de voortgangsinformatie tot en met het tweede kwartaal is het voor het Cft ‘onvoldoende controleerbaar of deze vertraging in het resterende deel van 2018 nog zal worden ingehaald’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten