vrijdag 31 augustus 2018

Colombia en Peru bouwen gezamenlijke database over vluchtende Venezolanen

'We zijn er zeker van dat de oplossing niet is om de grenzen niet te sluiten'

(Bron foto: Colombia Reports)

Colombia en Peru zijn overeengekomen om een  ​​gemeenschappelijke database samen te stellen, om informatie te delen en de toestroom van Venezolaanse immigranten die op de vlucht zijn voor geweld en een afbrokkelende economie, beter aan te pakken. 

De landen, samen met Brazilië en Ecuador, hebben deze week in de Colombiaanse hoofdstad Bogota vergaderd om de problemen te bespreken die elk land heeft met de golf van vluchtelingen die de komende maanden alleen maar zal toenemen. 'We zijn er zeker van dat de oplossing niet is om de grenzen niet te sluiten, omdat die de onregelmatigheden aanmoedigen', zei Christian Kruger, de Immigratie-directeur van Colombia

Het voorgestelde zou beter de crisis kunnen volgen die in Zuid-Amerika wordt gevoeld en betere documentdetails over de locaties van de vluchtelingen, de gezondheid, het onderwijs en de diensten waartoe zij toegang hebben gekregen, aldus een persbericht van Colombia's ministerie van Buitenlandse Betrekkingen.

Op deze manier, aldus de verklaring, kunnen de landen beter beleid opstellen met betrekking tot de immigratie, het werk, de veiligheid, de gezondheid en het onderwijs van die migranten.

Meer dan 1.6 miljoen Venezolanen zijn hun land ontvlucht sinds 2015, volgens de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor Vluchtelingen, en duizenden meer stromen elke dag over de grens.

In Colombia heeft de regering ongeveer 1 miljoen Venezolanen gemeld die zich in het hele land hebben gevestigd. Peruaanse functionarissen zeggen, dat er meer dan 400.000 mensen in dat land wonen.

Terwijl de twee landen de gegevens van de database blijven bespreken, hebben ze een uitnodiging aan andere regeringen in de regio's gedaan om zich bij hen aan te sluiten. 'We moeten, vanuit de soevereiniteit van elk land, zoeken naar strategieën die ons in staat stellen om aandacht te geven en deze migratiestromen te identificeren en vooral om hen een actief deel van de samenleving te maken', zei Kruger.

(Suriname Mirror/Colombia Reports)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten