dinsdag 28 augustus 2018

Drie mannen en een vrouw aangehouden in Oosterhout na onderschepping 3.500 kilo cocaïne

Douane haven Antwerpen treft cocaïne aan in container met partij bananen als deklading

(Bron: Omroep Brabant)

Container door politie gevolgd tot afleveradres, een transportbedrijf te Oosterhout


Na de onderschepping van 3.500 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen heeft de politie maandag 27 augustus in Oosterhout drie mannen en een vrouw aangehouden bij het inspecteren van de smokkelcontainer. In Woerden is een vierde man aangehouden, zo bericht de Landelijke Eeenheid van de politie vandaag, dinsdag 28 augustus 2018.

In Oosterhout gaat het om de 54-jarige Belgische chauffeur van de vrachtwagen uit Turnhout, twee mannen van 55 en 58 jaar oud en een 33-jarige vrouw, allen uit Oosterhout. In Woerden werd een 31-jarige man uit Rotterdam aangehouden.

De douane in de haven van Antwerpen trof de cocaïne afgelopen weekend aan in een zeecontainer met een partij bananen als deklading. De container was bestemd voor een bedrijf in Nederland en afkomstig uit Zuid-Amerika.


De Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid greep onder het gezag van het Landelijk Parket in nadat de container maandag werd afgeleverd op een adres op het bedrijventerrein in Oosterhout. Daar zijn de drie mannen en de vrouw aangehouden. De vierde man werd later op die dag in Woerden aangehouden.

Aansluitend heeft de politie op diverse plaatsen huiszoekingen verricht waarbij onder andere administratie en gegevensdragers in beslag zijn genomen. De Officier van Justitie van het Landelijk Parket beslist wie er donderdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Bronnen meldden eerder al aan Omroep Brabant dat er een inval bij het bedrijf was geweest en dat onder meer Paul van Wanrooy, de eigenaar en directeur van het transportbedrijf, bij de gearresteerde medewerkers zou zitten.

Het bedrijf is, aldus Omroep Brabant, al langer gelinkt aan betrokkenheid bij drugssmokkel. In 2011 werd Paul van Wanrooy met andere verdachten aangehouden na een drugsvangst in de Rotterdamse haven. Ook toen ging het om fruit en drugs. In een container vol ingeblikte perziken – op een van zijn opslagplaatsen – werd 2500 kilo cocaïne gevonden. Paul van Wanrooy werd in 2014 vrijgesproken door de rechter, omdat de belastende verklaring tegen hem niet geloofwaardig was. Het bedrijf draaide destijds gewoon door. Ook nu is dat het geval. Zodra er meer informatie is, informeert het bedrijf haar klanten en leveranciers.

Van Wanrooy is ook eigenaar van de grond waarop het bedrijf van buurman Van Puijfelik staat. De papierverwerker in Oosterhout werd recentelijk gesloten na een drugsvondst. Ook hierbij volgde de politie een container vanuit Antwerpen. De directie van de papierverwerker ontkent nog altijd iets met het transport te maken te hebben.

Mario Heeren, financieel directeur bij Van Wanrooy geeft aan dat het bij de inval niet om een pand ging dat het bedrijf zelf in gebruik heeft. Het pand waar de politie het op gemunt had, zou verhuurd worden. 'In het kader van het lopende onderzoek kunnen we nu in overleg met justitie en advocaat verder geen mededelingen doen.' Hij stelt dat het bedrijf nooit betrokken is geweest bij 'enige vorm van drugshandel. Dat is ook zeker nu niet het geval.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten