vrijdag 31 augustus 2018

Statenlid Seferina, Curaçao: 'We leven niet meer in de tijd van Piet Hein en Blauwbaard'

(Bron foto: Facebook)
Klein Curaçao en grondgebruik centraal in vergaderzaal Staten

'Ik hoop, ik droom ervan dat op een dag geen controverse of oorlog meer is wanneer mensen eigendom van de overheid inpikken en daarin investeren'


'Als mensen nu denken dat zij een deel van Klein Curaçao kunnen veroveren alsof we nog in de tijd van Piet Hein en Blauwbaard leven, moeten zij goed nadenken voordat zij een dubbeltje of een stuiver investeren in zaken die van de overheid zijn', aldus parlementariër Gisette Seferina van regeringspartij PAR afgelopen donderdag tijdens de commissievergadering over Klein Curaçao, zo schrijft vandaag, vrijdag 31 augustus 2018, het Antilliaans Dagblad.

'Ik hoop, ik droom ervan dat op een dag geen controverse of oorlog meer is wanneer mensen eigendom van de overheid inpikken en daarin investeren. De overheid zal dan een brief sturen waarin de mensen worden bedankt voor de investering. Hetgeen geïnvesteerd werd, komt het land automatisch toe, het komt ter beschikking van het land. En het land zal dan besluiten of er gesloopt wordt, het gebied ontwikkeld wordt of dat het wordt afgenomen en gegeven aan iemand die wij willen.'


Minister Jesus-Leito van Verkeer Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) was bij de Statenvergadering aanwezig en heeft een dag respijt gevraagd om alle vragen te kunnen beantwoorden.

De bewindsvrouwe heeft toegezegd, dat de Staten een factsheet over Klein Curaçao krijgt en alle documenten waar zij om heeft gevraagd. In de korte tijd dat zij sprak vermeldde de minister de omvang van Klein Curaçao. Het is 750 meter breed en 2.5 kilometer lang, zeg maar de afstand van het Statengebouw naar het Avila hotel, aldus de minister.

Internationale organisaties hebben de unieke kwaliteiten van Klein Curaçao voor de biodiversiteit op waarde weten te schatten. Zij hebben ook het belang ingezien van de biodiversiteit voor het behoud van koralen en vispopulaties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten