woensdag 11 juli 2018

Vier voormalige agenten militaire dictatuur 1973-1990 van Augusto Pinochet veroordeeld

Oud-agenten veroordeeld tot 5 jaar en 1 dag cel voor ontvoering Nestor Gallardo Agüero in 1974


Vier voormalige agenten van de militaire dictatuur 1973-1990 van Augusto Pinochet zijn door rechter Mario Carroza veroordeeld voor de gekwalificeerde ontvoering (verdwijning) van Nestor Gallardo Agüero in 1974.

Gallardo Agüero is een van de 119 slachtoffers van de zogenaamde Operatie Colombo, een idee van DINA (Dirección de Inteligencia Nacional, de geheime politie van Pinochet) om de verdwijning van 119 politieke gevangenen te camoufleren met behulp van de dictaturen van Argentinië en Brazilië.

De speciale magistraat Carroza, van het Hof van Beroep in Santiago, veroordeelde de gepensioneerde generaal Cesar Manriquez Bravo, de gepensioneerde brigadier Miguel Krassnoff, de gepensioneerde kolonel Orlando Manzo en de gepensioneerde Carabinero-officier Ciro Torre tot vijf jaar en een dag in de gevangenis.

Gallardo Agüero werd met een pistool in een arm geschoten en werd in elk geval naar een martelcentrum gebracht, geregisseerd door Torre en vervolgens naar een ander onder leiding van Manzo. Hij was lid van de revolutionaire linkse beweging (MIR, Movimiento de Izquierda Revolucionaria), accountant, die op 28 september 1974 in de hoofdstad werd gearresteerd.

(Suriname Mirror/Prensa Latina/The Santiago Times)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten