woensdag 11 juli 2018

Venezuela ziet Turkse samenwerking in petrochemie

President Maduro: 'Turkse ondernemers kunnen investeren op alle gebieden in Venezuela'

(Bron foto: DEIK)

De president van Venezuela, Nicolas Maduro, zei dinsdag 10 juli 2018, dat het land in samenwerking met Turkije de weg wil inslaan op het gebied van de petrochemie. Op het Turkije-Venezuela Business Forum in Istanbul, nodigde Maduro Turkse ondernemers uit om te investeren in alle gebieden in Venezuela. 


'Venezuela heeft gecertificeerde reserves, we kunnen vooruitgang boeken in de productie-economie in olie en verschillende gebieden. We staan open voor ontwikkeling', zei hij.

Maduro verklaarde , dat het land de droom van een betere wereld, waar mensen gelukkig willen leven, met Turkije wil realiseren, terwijl hij wees op de gunstige geografische locatie voor wereldwijde handel.

Nail Olpak, het hoofd van de Buitenlandse Economische Relaties Raad van Turkije (DEIK, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nu), zei dat de banden tussen beide landen de afgelopen jaren zijn versneld dankzij Maduro's bezoeken aan Turkije.

'Wij zijn van mening dat de stappen die de Turkse zakenkring nodig heeft en die actief zijn in de regio, onder leiding van Maduro zullen worden genomen om onze investeringen te vergemakkelijken en voor vrije bilaterale handel', zei Olpak.


Maduro merkte ook op, dat Turkije kan profiteren van de door Venezuela geïntroduceerde petro cryptocurrency. 'Petro cryptocurrency kan worden gebruikt in buitenlandse handel en investeringen, dit zal Turkije ten goede komen en onze economische banden verbeteren', zei Maduro.

Venezuela heeft in februari de petro cryptocurrency vrijgegeven. President Nicolas Maduro kondigde aan, dat er 100 miljoen petro's zouden worden vrijgegeven met een geschatte waarde van 6 miljard dollar. De prijs van de petro-valuta, zei de regering, zou worden bepaald aan de hand van de prijs van een vat ruwe olie. De petro werd ingevoerd, omdat Venezuela worstelt met een zich uitbreidende economische crisis die heeft geleid tot politieke instabiliteit, massale protesten en voedseltekorten. De VS heeft voorkomen dat zijn burgers en iedereen in het land de Petro-cryptocurrency van Venezuela hebben verhandeld of gefinancierd.

(Suriname Mirror/Anadolu Agency/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten