woensdag 11 juli 2018

President Vizcarra: 'Peru gaat in 2019 een natuurreservaat in de Stille Oceaan creëren'

'Natuurgebied van 1.040 vierkante kilometer met flexibel oog voor ambachtelijke visserij en oliemaatschappijen'


De regering van president Martín Vizcarra kondigde maandag 9 juli 2018 aan, dat Peru zal proberen in 2019 een natuurreservaat in de Stille Oceaan te creëren. Minister van Milieu Fabiola Muñoz vertelde buitenlandse journalisten in een persconferentie, dat de regering een reservaat van 1.040 vierkante kilometer gaat creëren met een flexibel oog voor zowel ambachtelijke visserij en oliemaatschappijen. 

Het specifieke gebied dat is uitgestippeld door het ministerie van Milieu overlapt feitelijk vier bestaande olieblokken en stelt bedrijven die olie winnen in staat op gereguleerde basis verder te gaan. 'Het doel van het creëren van dit reservaat is niet om economische activiteiten te verbieden', zei Muñoz, volgens Reuters.

'Het is om de omstandigheden te creëren zodat soorten zich kunnen reproduceren in de tijd van het jaar dat ze nodig hebben.'


Het voorgestelde natuurreservaat omvat Foca eiland, het strand van Cabo Blanco in El Ñuro, evenals de Punta Sal en de oever van de Máncora-riffen in de Tumes en Piura-regio's. Een document van het ministerie van Milieu, dat op de persconferentie werd gepresenteerd, toonde aan dat in deze gebieden schildpadden, bultruggen en zeehonden leven, mariene soorten die beter beschermd zouden moeten worden in het reservaat.

Waarschijnlijk zal begin 2019 een presidentieel besluit worden aangenomen om het reservaat in te voeren. Hoewel Muñoz beloofde dat geen inbreuk wordt gemaakt op de rechten van de vissers, zullen er waarschijnlijk meer milieustudies en -voorschriften worden opgesteld om de hoeveelheid beviste soorten of gebieden te beperken.

Ze wees erop dat dit hetzelfde project voor mariene reservaten is dat een paar jaar geleden werd voorgesteld onder de regering Ollanta Humala onder de naam 'Mar Pacifico Tropical', maar ze voegde eraan toe, dat de regering niet de juiste stappen had genomen om ervoor te zorgen dat het met succes werd uitgevoerd.


(Suriname Mirror/Peru Reports/El Comercio/Twitter/Reuters/Peru21/)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten