woensdag 11 juli 2018

Chinese supermarkten in Albina bekogeld met stenen en andere voorwerpen

'Albina is veilig en er heerst geen chaotische situatie'

Enkele bewoners slaan door, mogelijk vanwege de dood van een bootsman


'Albina is veilig en er heerst geen chaotische situatie', zegt ressortcommandant Harold Nagelbloem van het Korps Politie Suriname vanochtend, woensdag 11 juli 2018, in de Ware Tijd. De rust is teruggekeerd in grensstadje Albina, nadat de situatie eerder op de dag uit de hand dreigde te lopen. 

Gisteravond omstreeks zes uur hebben enkele verhitte burgers van Albina een paar Chinese supermarkten bekogeld met stenen en andere voorwerpen.

In de wandelgangen wordt gespeculeerd dat hun gedrag te maken heeft met de dood van een bootsman, maar Nagelbloem vindt het prematuur om uitspraken daarover te doen omdat het onderzoek nog gaande is. Hij bevestigt wel dat de politie van Albina genoodzaakt was om versterking uit Paramaribo en Commewijne te laten aanrukken, omdat de verhitte groep niet te kalmeren leek te zijn. Ook militairen van de Akontoe Velanti-kazerne werden ingeschakeld.

Hoewel de rust in de latere avond terug was gekeerd en de situatie genormaliseerd, werd alles nauwlettend in de gaten gehouden. Er wordt gepatrouilleerd in de verschillende buurten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten