woensdag 11 juli 2018

CBCS werkt aan transformatie naar ‘state of the art’ Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten

Strategisch plan 2018-2020 geeft een weergave van de transformatie


De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft gekozen voor een nieuwe strategische koers. Het strategisch plan 2018-2020 geeft een weergave van de transformatie van de CBCS naar een ‘state of the art’ Centrale Bank waarop kan worden vertrouwd. Zo meldt de CBCS in een persbericht, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 11 juli 2018.



'De dynamische omgeving, trends en ontwikkelingen in de wereld en de veranderende verwachtingen vanuit de financiële sector hebben hiertoe geleid.'

In haar nieuwe ambities, zoekt de CBCS een balans tussen haar rol als effectieve toezichthouder en als adviserende businesspartner voor de financiële sector en overheden van de beide landen. Recent werd het strategisch plan aan het voltallige personeel en aan de externe stakeholders gepresenteerd.

De nieuwe strategie van de CBCS richt zich op drie focusgebieden: monetaire stabiliteit van Curaçao en Sint Maarten, een stabiele en competitieve financiële sector en het ontwikkelen van een klantvriendelijke en innovatieve organisatie. Deze focusgebieden zijn verder uitgewerkt in verschillende strategische doelen die zijn uitgesmeerd over de periode 2018-2020.

Binnen de CBCS worden momenteel de nodige acties ondernomen om de gewenste resultaten binnen de vastgestelde periode te behalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten