woensdag 11 juli 2018

Demonstranten voor presidentieel paleis in Quito, Ecuador, eisen oplossing voor vele verdwijningen

Er zijn 4.402 verdwenen mensen, 67% procent van hen zijn vrouwen in de leeftijd van 11 tot 27

(Bron foto's: Ni Un Dia Mas Sin Maria Jose Y Sofi)


In Ecuador verzamelden tientallen mensen zich maandag 9 juli 2018 voor het presidentiële paleis om gerechtigheid te eisen bij de onderzoeken naar de laatste verdwijningen, waaronder Maria Jose Ponce (28) en haar vier jaar oude dochtertje Lirio Sofia, die sinds 23 juni zijn vermist. 

Er zijn 4.402 verdwenen mensen; ten minste 67 procent van hen zijn vrouwen in de leeftijd van 11 tot 27.

Vrouwenrechtengroepen waren duidelijk aanwezig in het protest, waar ze 'Wij willen ons levend!', scandeerden, een continentale strijdkreet tegen femicides en geweld tegen vrouwen. 'Ongeïnteresseerde regering, begin te werken! We willen gerechtigheid! We willen de waarheid!', zongen familieleden van de verdwenen mensen.



Maria Jose's moeder vertelde de lokale media, dat de laatste keer dat ze ze zag, ze op reis gingen met een vriend. 'Toen belde ze me om te zeggen dat ze nog twee dagen zouden blijven, en later ontving ik een e-mail dat ze niet terug zou komen naar huis', legde ze uit.


Volgens de zuster van Maria Jose, Alejandra, kwam de schrijfstijl in de e-mail niet overeen met de manier waarop haar zuster schrijft. Ze geloven dat een man die Maria Jose heeft ontmoet via sociale media achter hun verdwijning zit.

'Wij geloven dat hij een hoog risico vertegenwoordigt en we hebben de hulp van de autoriteiten nodig bij het onderzoek', zei Alejandra.

Officier van Justitie Edith Arevalo zei echter, dat 'van de elementen die door het onderzoek zijn verkregen niet kan worden aangenomen dat er een mogelijke misdaad is'.

Ten minste 50 mensen droegen foto's van Maria Jose en haar dochter. 'Omdat we ze levend willen vinden', bevestigden ze. Anderen eisten informatie over de verdwijning van Michelle MOntenegro, een lerares die sinds 5 juni vermist wordt.

Vice-president Maria Alejandra Vicuña ontmoette familieleden van Maria Jose en Lirio Sofia.





(Suriname Mirror/TeleSUR/La Hora/El Comercio/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten