woensdag 11 juli 2018

Inheemse bewoners van Tepu kunnen mogelijk schoon drinkwater tegemoet zien

(Bron foto: Eithne B. Carlin)
Medische Zending en Amazon Conservation Team onderzoeken mogelijkheden


Een lang gekoesterde wens van kapitein Sanoupe Mozesi zal in vervulling gaan, er komt schoon drinkwater voor de bewoners van Tepu. 'Met deze samenwerking zullen de Medische Zending Primary Health Care Suriname (MZ) en Amazon Conservation Team (ACT) samen kijken hoe wij schoon drinkwater kunnen brengen naar het dorp Tepu', zegt ACT-directeur Minu Parahoe vandaag, woensdag 11 juli 2018, in de Ware Tijd.

Het is de bedoeling, dat deze twee partners samen met de dienst Watervoorziening de mogelijkheden in kaart zullen brengen.

'We zullen nagaan of er waterbronnen aanwezig zijn die eventueel aangeboord kunnen worden. Met hulp en insteken van de dienst Watervoorziening zal er dan een project opgemaakt worden om deze te kunnen realiseren.'


Momenteel gebruikt het dorp regenwater als drinkwater en dat kan voor problemen zorgen. 'Doordat het water niet zo schoon is, kunnen zich soms gevallen van diarree of griep voordoen. Ook baby's krijgen het met blikvoeding toegediend', zegt de directeur van de Medisch Zending, Edward van Eer.

Schoon drinkwater in het dorp zal zeker impact hebben op de gezondheid van de bewoners.

'De dorpelingen zullen dan niet meer afhankelijk zijn van de regen voor hun drinkwater, maar daarnaast dring je ook de gevolgen van consumptie van vervuild water terug.'

Van Eer hoopt dat de bewoners zich heel erg zullen inspannen voor de realisatie van dit project.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten