vrijdag 27 juli 2018

Peruaans ministerie van Milieu kondigt nieuwe natuurgebieden aan in regio Loreto

Beschermd Bosque de Huayo is een privéterrein van 10 plus hectare in de provincie Maynas


Het ministerie van Milieu van Peru heeft donderdag 6 juli 2018 de oprichting aangekondigd van nieuwe natuurgebieden in de regio Loreto, met de oprichting van de Bosque de Huayo. Het beschermde bos is een privéterrein van 10 plus hectare in de provincie Maynas dat eigendom was van Pompeyo Cambero Alva en Yolanda Reátegui Torrejón de Cambero. 

Nadat een officieel decreet donderdag werd aangenomen, wordt het 50 jaar lang beschouwd als beschermd Peruaans land. Bijna 90% van het land is bedekt met bos dat zich op wit zand bevindt, meldt het ministerie.


Het nieuwe beschermde gebied fungeert als een 'natuurlijke corridor' naar het aangrenzende Allpahuayo-Mishana Nationaal Reservaat, dat dezelfde provincie in de buurt van de Amazone-rivier beslaat.

Autoriteiten zeiden, dat de officiële afbakening van dit nieuwe biobpark met privé-instandhouding hen in staat zal stellen om flora- en faunasoorten in het gebied beter te beschermen. Dieren die in Peru als speciaal worden beschouwd en die binnen de grenzen van het park worden aangetroffen, zijn apensoorten zoals de Urubamba bruine titi, doodskopaapje en de bruinharige tamarin.


Het park bevat ook een deel van het allesomvattende ecosysteem van Bosques Húmedos del Napo, dat bekend staat als een van de meest biodiverse gebieden in de wereld. Het omvat een aantal zeldzame vogelsoorten en endemische primaatsoorten, naast andere opvallende dieren waarnemingen.

Het beschermde gebied omvat ook fruitbomen en vier watermassa's die belangrijk zijn voor het behoud van de lokale bevolking.
(Suriname Mirror/Peru Reports/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten