vrijdag 27 juli 2018

Commissariaat Para presenteert lijst goedgekeurde recreatieoorden en badplaatsen voor 2018

Alle illegale oorden worden ook in beeld gebracht en ontruimd 


Het districtscommissariaat Para presenteert 15 augustus de lijst van recreatieoorden en badplaatsen die gecertificeerd zijn voor 2018. De controle op de naleving van de voorwaarden is intussen begonnen. Binnen twee weken moet alles rond de veiligheid en hygiëne in orde zijn, aldus berichtte donderdag 26 juli 2018 het Burger Informatie Centrum (BIC) Para . 

Het aantal bezoekers aan de oorden in Para loopt in de tienduizenden per weekend. In de grote vakantie ontwikkelen mensen recreatieoorden of badplaatsen langs de kreken. Er is toestemming nodig van het districtscommissariaat om als recreatieoord te kunnen functioneren. Wie niet voldoet aan de voorwaarden krijgt geen toestemming en mag niet operationeel zijn.

Alle illegale oorden zullen ook in beeld worden gebracht en ontruimd worden.

Het commissariaat geeft jaarlijks dezelfde richtlijnen voor de exploitatie van de oorden. De bestuursdienst voert samen met de milieu-inspectie van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, de politie en brandweer, controle uit. Hierbij wordt onder andere gelet op de sanitaire voorziening, brandveiligheid, vuilverwerking, EHBO-voorzieningen en de aanwezigheid van life guards. De aanwezigheid van life guards en een bemande EHBO-post is een verplichting op elk oord.

In alle kreken en badplaatsen moeten dieptelatten worden aangebracht waarop de diepte af te lezen is.

De voorwaarden in de vergunning voor openbare vermakelijkheden (party’s en andere feestelijkheden) moeten ook worden nageleefd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten