vrijdag 27 juli 2018

Leden Politiebond besluiten uit FISO te stappen

SPB-leden niet akkoord met 25% salarisverhoging


De algemene ledenvergadering van de Surinaamse Politiebond (SPB) heeft besloten uit het Functie Informatie Systeem van de Overheid (FISO) te stappen. De politie gaat niet akkoord met een 25% salarisverhoging, wat tussen de regering en de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) aan de orde is gekomen. 

Na de algemene ledenvergadering van donderdagmiddag 26 juli 2018 heeft het bestuur van de SPB  aangegeven wat besloten is in de vergadering, aldus Starnieuws.

Voorafgaand aan de ledenvergadering had het bestuur een onderhoud met vicepresident Ashwin Adhin en de presidentiële commissie. Daar is eveneens aan de orde gekomen dat zolang de politie in FISO zit, loonreeksen ook op haar van toepassing zijn. De SPB heeft dit aan de orde gesteld op de ledenvergadering, die besloten heeft om onmiddellijk uit FISO te stappen.

SPB-voorzitter Raoul Hellings geeft aan, dat het bestuur voor de politieorganisatie zal onderhandelen. Hij stelt. dat destijds FISO opgelegd is aan de SPB. Al jaren leeft de gedachten om uit FISO te stappen. Dit is ook verwoord in het wensenpakket.

25% Loonsverhoging is niet acceptabel voor de leden, legt SPB-woordvoerder Revelino Eijk uit. FISO is per resolutie in werking getreden. Om eruit te stappen, moet dat ook bij resolutie geschieden. Er moet eerst wat huiswerk worden gedaan om de wettelijke stappen te ondernemen.

Uiterlijk 16 augustus moet de algemene ledenvergadering weer worden geïnformeerd over het resultaat van de verrichtingen. De ledenvergadering heeft het bestuur drie weken de tijd gegeven om stappen te ondernemen. De motie die is aangenomen door de ledenvergadering zal vrijdag aan de regering kenbaar worden gemaakt. De regering moet zich nog buigen over het wensenpakket, dat een jaar geleden is ingediend.

Om de nieuwe loonreeks te kunnen realiseren, is het uitstappen uit FISO een voorwaarde, legt het bestuur uit. Dinsdag is begonnen met de onderhandelingen over het wensenpakket. Primair is het loon nu en er moet een nieuwe functiebeschrijving komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten