vrijdag 27 juli 2018

Amerikaanse Newmont Mining opent kantoor in Medellin, Colombia

(Bron foto: Newmont Mining)
'Colombia zou op de weg van Peru kunnen zijn'

'Onzekerheid van hulpbronnen nationalisme in verschillende delen van de wereld is een factor bij eventuele investeringen'


Newmont Mining Corp bekijkt Colombia 'net zoals we 20 jaar geleden Peru zagen', aldus CEO Gary Goldberg, nadat het goudmijn bedrijf onlangs een kantoor in Medellin opende. Het kocht vorig jaar bijna 20% van Colombia's goudmijnontwikkelaar Continental Gold voor 109 miljoen dollar.

Tijdens een conference call zei Goldberg, dat Newmont's laatste overeenkomst om 50% -belang te kopen in het koper-goudproject van Galore Creek in Canada niet noodzakelijkerwijs een 'spil naar veilige rechtsgebieden' van het bedrijf weerspiegelt.

Hoewel Goldberg met een analist het eens was over de roep, dat de onzekerheid van hulpbronnen nationalisme in verschillende delen van de wereld een factor zou zijn die door Newmont wordt afgewogen bij het beoordelen van investeringsmogelijkheden, 'blijven we gaan waar de beste activa en het beste potentiële profiel is'. 

'We hebben een footprint die zich in vier rechtsgebieden bevindt en die ons in staat stelt een blik te werpen op potentiële kansen in al die vier rechtsgebieden, Canada is er één en we denken dat dit een goed rechtsgebied is. We hebben zojuist een kantoor in Colombia geopend. We zien dat als een strategische steun voor wat we zien als een verbeterende situatie daar en iets dat er goed uitziet. Net zoals we 20 jaar geleden met Peru zagen, zien we nu Colombia. Dus ik zou niet zeggen dat we in een bepaalde richting haasten, we gaan waar het zinvol is.' 

Het in Denver gevestigde Newmont exploiteert de grootste goudmijn van Zuid-Amerika in Yanacocha in Peru, en ook de Merian-mijn in Suriname.

(Suriname Mirror/Mining Journal)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten