vrijdag 27 juli 2018

Minister Getrouw geeft groen licht voor start nieuwe Rechters In Opleiding (RIO)-cursus.

Momenteel zijn slechts negentien rechters belast met de rechtspraak


Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie heeft groen licht gegeven voor de start van een nieuwe Rechters In Opleiding (RIO)-cursus. Dit heeft de bewindsman tijdens een kennismaking met de RIO Raad gedaan. Met deze opleiding probeert het Hof van Justitie het aantal rechters te vermeerderen, meldt het Nationaal Informatie Instituut donderdag 26 juli 2018 in een bericht. 

Voorzitter rechter Dinesh Sewratan heeft een overzicht aan de minister gepresenteerd van wat de raad tot nu toe gedaan heeft en waar zij naartoe wil. Hij haalde aan, dat er twee opleidingen zijn geweest en dat daaruit slechts twee kandidaten zijn gekomen. De lat voor het aantrekken van de cursisten voor de RIO-opleiding is heel hoog.

Volgens Sewratan is er liever sprake van heel hoge eisen, dan dat de kandidaten gaandeweg het proces bedankt worden.

Momenteel zijn negentien rechters belast met de rechtspraak. Dit aantal is volgens de voorzitter bij lange na niet genoeg om meer efficiëntie en snelheid in het werk te kunnen brengen, maar vooral om de achterstanden weg te werken.

Er zijn zeker veertig rechters nodig om de opgelopen achterstand in te lopen. Het streven is om in december te starten met de nieuwe RIO-cursus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten