vrijdag 27 juli 2018

Atletiekvereniging Roda ergert zich aan wangedrag jongeren op de Roda Baan te Zorg en Hoop

(Bron foto: de Ware Tijd)
'Ze poepen en plassen en rukken gewoon aan de toestellen en dumpen vuil'

 
Kenneth Oostwijk, voorzitter van de Atletiekvereniging Roda, tevens beheerder van de kunststofbaan op het Gladiolenplein, ergert zich aan het wangedrag van vele jongeren die de Roda Baan te Zorg en Hoop bezoeken. Bij het gedeelte van de speeltuin zijn de toestellen vernield door grotere tieners. Een buurman heeft vanuit zijn huis gezien hoe een groep jongens bezig was de omrastering te forceren. Uit eigen veiligheid heeft hij niets gezegd. 

'Ze poepen en plassen en rukken gewoon aan de toestellen. Je vraagt je af wat de mens soms bezielt als hij zoiets doet op een plek waar hij voor positieve ontspanning haast gratis terecht mag', zegt Oostwijk vandaag, vrijdag 27 juli 2018, in de Ware Tijd.

Een paar keer is zelfs vuil gedumpt bij de speeltuin. De kinderen van peuterschool en kinderdagverblijf de Papegaaitjes en van het Diaconessenhuis kwamen daar spelen, maar sinds bijna alle toestellen zijn vernietigd worden ze niet meer gebracht.

Het heeft tijd en moeite gekost om speciale lampen te plaatsen tussen het voetbalveld en de trimbaan. Dat weerhoudt vandalen echter niet om die lampen te vernielen. 'We hopen dat met nieuwe beschermingsvoorzieningen er een verandering komt. In september, wanneer de Roda Baan precies vijf jaar in gebruik is, moet het voorzien zijn van een gedegen beveiliging en moet de baan weer een verfbeurt krijgen. We hebben geen andere keus dan de omrastering hoger op te trekken en eventueel een wachter zetten op het complex. De kosten voor nieuw gaas lopen al in de Srd 5.000.'

Oostwijk zegt dat een bedrijf de beveiliging op zich wil nemen tegen Srd 5.000 per maand. 'Maar, waar haal ik dat geld vandaan?'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten