vrijdag 27 juli 2018

Inspecteur-generaal Huurman en Advent Ziekenhuis lijken nader tot elkaar te komen

Huurman bereid om aangifte tegen het Advent Ziekenhuis in te trekken


Na een week waarin inspecteur-generaal Jan Huurman bij het Openbaar Ministerie aangifte deed tegen het Advent Ziekenhuis en partijen elkaar over en weer schriftelijk of verbaal aanvielen, is er kans op een wapenstilstand tussen beiden. Huurman is bereid om de aangifte tegen het Advent Ziekenhuis in te trekken als de zorginstelling de brief van 19 juli aan de Inspectie vandaag nog terugneemt. Dat stelt de inspecteur vandaag, vrijdag 27 juli 2018, in het Antilliaans Dagblad

Als het ziekenhuis op het voorstel ingaat, lijkt de kou tussen beide partijen voorlopig uit de lucht. Volgens informatie waar deze krant over beschikt neemt het ziekenhuis vandaag een besluit over het voorstel.

In de bewuste brief van 19 juli schrijft de zorginstelling niet met de inspecteur te praten in afwachting van een reactie van een brief van de minister. Voor de inspecteur, die de brief als contactweigering opvatte, was dit de reden om afgelopen maandag aangifte tegen de zorginstelling te doen.

Nadat minister Camelia-Römer van Gezondheid Milieu en Natuur het ziekenhuis afgelopen maandag erop wees dat de zorginstelling verplicht is om met de inspecteur contact te hebben, heeft het Advent een afspraak met Huurman gemaakt voor donderdag 26 juli.

Op de vraag waarom de brief ingetrokken moet worden als het Advent al op instructie van minister Camelia-Römer weer in contact met hem was getreden, antwoordde de inspecteur dat het schrijven wijd en zijd is verspreid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten