dinsdag 3 juli 2018

Families vermoorde leden voormalige guerrillagroep Tucajana Amazones bereid tot verzoening

Piko Sabajo (Bron foto: collectie Dorothy Sabajo)
'We willen wèl weten waar de mannen zijn begraven en vergoeding voor immateriële schade'


Families van de vermoorde leden van de voormalige guerrillagroep Tucajana Amazones zijn bereid zich te verzoenen met president Desi Bouterse. Hem wordt als toenmalige legerbevelhebber de dood van de negen mannen op twee afzonderlijke locaties in 1990 aangerekend. De lichamen zijn nooit gevonden. Het gaat om de families Sabajo, Paujali, Kana, Joekaware en Karamatali. 

'We willen verzoenen, maar dat kunnen we niet zomaar. We hebben eisen', zegt Armand Sabajo dinsdag 3 juli 2018 in de Ware Tijd. Hij is broer van Hugo 'Pico' en Roël Sabajo die toen zijn vermoord.

'We willen weten waar de mannen zijn begraven en vergoeding voor geleden immateriële schade. Sommige mannen hadden toen jonge kinderen.' Sabajo was aanwezig bij de activiteiten van de Dag van Nationale Rouw en Verzoening te Redi Doti.

Hij en vertegenwoordigers van de andere families hadden enkele dagen daarvoor gesproken met Bouterse en Melvin Linscheer, die toen ook kopstuk was van het Nationaal Leger. 'Er was geen wrok tijdens het gesprek', zegt Sabajo. Hij wil op de eisen nog niet verder inhoudelijk ingaan, omdat er meer gesprekken zullen volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten