dinsdag 3 juli 2018

Safina Barsatie gekroond tot Miss Grand Suriname 2018

(Bron foto: Anglopedia)
Miss Grand International staat voor 'Stop the War and Violence'....

Maar, Miss Grand International 2018 verkiezing wordt gehouden in.... Myanmar....


Safina Barsatie is gekroond tot Miss Grand Suriname 2018. Ze zal haar geboorteland Suriname vertegenwoordigen bij de prestigieuze Miss Grand International 2018 verkiezing, welke gehouden zal worden in Myanmar. Dat meldt Waterkant.net vandaag, dinsdag 3 juli 2018, zonder te vermelden waar een en ander heeft plaatsgevonden.

Miss Grand International zou één van de grootste missverkiezingen in de wereld zijn. Miss Grand International staat voor STOP THE WAR AND VIOLENCE, een thema dat nu nog steeds actueel gezien de huidige oorlogssituaties in veel landen.

Safna Barsatie is 24 jaar oud en studeert bedrijfskunde. Eén van haar talenten is buikdansen, en ze houdt van reizen. Safina is geboren in Suriname en is in haar 2e levensjaar naar Nederland verhuisd zonder haar vader en haar zusters. Na een lange weg is zij de sterke persoon geworden die ze nu is. Surinaamse in hart en nieren, bezoekt ze geregeld haar geboortegrond.

Safina vertrekt begin oktober naar Myanmar om Suriname te vertegenwoordigen bij de Miss Grand International 2018 verkiezing. De finale is op 25 oktober.

Het is opmerkelijk, hypocriet - gelet op waar Miss Grand International voor staat, STOP THE WAR AND VIOLENCE - dat de Miss Grand International 2018 wordt gehouden in Myanmar, een land waar het Rohingya-volk door de autoriteiten uit wordt verdreven en uitgemoord.... De Rohingya, een grotendeels islamitische etnische minderheid in Myanmar, wordt wel de ‘meest vervolgde minderheid ter wereld’ genoemd.


Er worden systematisch en veelvuldig aanvallen uitgevoerd op de Rohingya, naar verluidt door de politie en het leger van Myanmar. Dit leidde ertoe dat de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, Zeid Ra’ad Al Hussein, sprak van een 'schoolvoorbeeld van etnische zuivering.' (Deze term wordt vaak gebruikt om de gedwongen verwijdering aan te duiden van een etnische of religieuze bevolkingsgroep door middel van intimidatie of geweld.)

Safina Barsatie zou dan ook niet moeten afreizen naar Myanmar en daarmee een statement afgeven....


(Suriname Mirror/Waterkant.net/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten