dinsdag 3 juli 2018

First Lady Melania Trump ontroerd door verhaal van 6-jarig Costa Ricaans jongetje

Amerikaanse Border Patrol-agenten vonden de jongen 20 juni, alleen, in woestijn Arizona


Melania Trump was zichtbaar ontroerd door het verhaal van een 6-jarige Costa Ricaanse jongen, gevonden in de woestijn van Arizona, tijdens haar bezoek donderdag 28 juni aan grenspatrouillefaciliteiten in Arizona, aldus de nieuwswebsitr QCostarica.com maandag 2 juli 2018. 

Amerikaanse Border Patrol-agenten kwamen de jongen tegen op dinsdag 20 juni, net ten noorden van de Mexicaanse grens, ten westen van Lukeville, terwijl hij helemaal alleen aan de kant van de weg zat.

De First Lady kreeg donderdag foto's te zien van de jongen tijdens een bezoek aan een douane- en grenspatrouillefaciliteit in Tucson, Arizona.

Rodolfo Karisch, hoofdpatrouille-agent van de sectorgrenspatrouille in Tucson, liet Melania Trump een foto zien van de naamloze jongen, die haar vertelde dat hij door zijn oom was gedumpt met niets anders dan een fles cola en een briefje.

'Oh God', citeerde de lokale nieuwswebsite AZ Central mevrouw Trump. 'Het is ongelooflijk, zo jong, zes jaar oud, weet je, dat iemand hem zou verlaten. Wauw, heel verdrietig.'

Ondanks de brandende hitte, is de jongen te zien met een spijkerbroek en lange mouwen op een foto. De jongen vertelde agenten naar verluidt, dat hij op weg was om zijn moeder in de VS te zien, en dat zijn oom hem had afgezet zonder eten of water. Het briefje in zijn hand, geschreven in het Spaans, luidde: 'Ik zoek mijn moeder'.

De jongen, wiens naam niet was vrijgegeven, is naar een centrum in Tucson getransporteerd voor verdere administratieve verwerking en is naar verluidt in goede gezondheid.

Tijdens haar bezoek aan de faciliteit in Tucson hield mevrouw Trump een rondetafelgesprek met Border Patrol, Immigration and Customs Enforcement, de Marshals Service in de Verenigde Staten en een lokale rancher. 'Ik wil jullie bedanken voor al het zware werk. Ik weet hoe moeilijk en gevaarlijk uw dagelijkse banen zijn', vertelde Melania Trump aan agenten. 'Ik ben hier om u te ondersteunen en te helpen op welke manier dan ook.'

(Suriname Mirror/QCostarica)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten