dinsdag 3 juli 2018

De Ware Tijd: 'Sociale winkel van Pertjajah Luhur riekt naar propaganda'....

(Bron foto's: Paul Somohardjo)
De Ware Tijd lijkt spijkers op laag water te zoeken...


Hoewel de sociale winkel van Pertjajah Luhur (PL) goedkope producten aan de consument biedt, riekt het initiatief tegelijkertijd naar propaganda. Op haast alle producten is een roodwitte sticker van de PL aangebracht met een foto van partijvoorzitter Paul Somohardjo en de tekst: 'De partij die nooit slaapt. De partij die opkomt voor de belangen van het volk. We go gi 100 % gro. Gesubsidieerd door de PL. De partij met de sociale kracht.' Gekochte goederen worden in zakken met het opschrift en logo van de partij verpakt.

Dit schrijft de Ware Tijd vandaag, dinsdag 3 juli 2018, waarbij je je afvraagt wat daar verkeerd aan is. Immers, mensen die bij de PL-winkel producten kopen weten, dat zij dat doen bij de PL en zullen geen probleem hebben met een PL-sticker of zak met het partijlogo. De Ware Tijd lijkt spijkers op laag water te zoeken.

Tientallen personen zijn zaterdagochtend geweest naar de opening van de winkel in Beekhuizen. Met het afsteken van een pagara heeft Somohardjo de winkel voor geopend verklaard. 'Den product moro bunkopu dya. De goederen zijn duurder bij mij in de buurt', zegt een vrouw.

Terwijl de krant rondkijkt naar de prijzen die sterk verschillen met wat normaliter wordt betaald, pakt Iwan (60) zijn goederen breedlachend van de schappen. 'Ik ben blij dat de winkel weer is geopend. Ik vond de sluiting een aderlating', zegt ene Iwan (60). 'Somo is behulpzaam wat deze dingen aangaat.'

Consumenten kunnen tegen groothandelsprijs vijftig basisproducten kopen die door de PL gesubsidieerd worden. 'Ik had dit niet verwacht, we moeten goederen aanvullen. Ik zie tevreden gezichten', zegt Widjawatie, districtraadslid van de PL. Zaterdag mocht elke consument van elk product maximaal drie stuks kopen. Vanaf zondag, de tweede dag, is deze beperking opgeheven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten