dinsdag 3 juli 2018

Jogi (VHP): ‘Later moet niet blijken dat die motie een show was’

VHP'er wil Clad-onderzoek naar afkeuring financiering bouw Academisch Medisch Centrum


'Ik zal de coalitie en regering eraan herinneren, dat zij een grondig onderzoek moeten instellen naar de misstanden bij de financiering van het Academisch Medisch Centrum. Het moet later niet blijken dat die motie een show was, omdat voor de rest nul is gebeurd', zegt VHP-parlementariër Mahinder Jogi maandag 2 juli 2018 in het Dagblad Suriname. 

Hij blijft erbij, dat een diepgaand onafhankelijk onderzoek door de Centrale Landaccountantdienst (Clad) moet worden gedaan naar de afkeuring van de financiering van de bouw van het Academisch Medisch Centrum (AMC). Een motie van de oppositie hiertoe werd een halve maand geleden in De Nationale Assemblee gesneuveld, maar een soortgelijke motie van de coalitie werd wel aangenomen.

Tot nu toe heeft Jogi echter nog niets van de regering vernomen over dit beloofd onderzoek. Ondertussen zegt de VHP’er, dat hij uit gesprekken met aannemers begrepen heeft dat de financiering van nieuwe poliklinieken voor de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) door het Opec Fund for International Development (OFID) is teruggetrokken, terwijl de renovatie van het beddenhuis van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) ook in problemen dreigt te komen.

Voor de instandhouding en renovatie van de oude faciliteiten wordt voor 14 miljoen Amerikaanse dollar gefinancierd door het OFID en de Staat draagt 2 miljoen bij. Jogi kijkt daarom uit naar de beloofde antwoorden van de regering hierop deze week in De Nationale Assemblee.

'Deze aannemers hebben een brief gehad van het ministerie van Volksgezondheid waarin is aangegeven, dat het OOID zich heeft teruggetrokken voor wat betreft de financiering van de bouw van de poliklinieken. Met andere woorden betekent het, dat de aannemers geen geld gaan krijgen. Voor het beddenhuis heeft de aannemer een brief ontvangen van het ministerie van Volksgezondheid waar de financiering is stopgezet. Het is duidelijk. De regering en de mensen rondom de regering hebben slechts aandacht om hun zakken te vullen', aldus Jogi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten