woensdag 4 juli 2018

Politiebureaus weer zonder auto's en inkt...

Bureau Santo Boma zou al zeker een maand geen rijdend dienstvoertuig hebben

Politie ontkent berichtgeving


Volgens het Dagblad Suriname van dinsdag 3 juli 2018 zijn er weer politiebureaus zonder inkt en auto's. Een zo'n bureau is Santo Boma. Dat politiestation zou al zeker een maand zonder een dienstvoertuig zitten. Agenten kunnen vanwege dit probleem niet uitrukken voor meldingen. Zij worden gedwongen om hulp te vragen aan collega’s van omliggende stations. In sommige gevallen worden zelfs privévoertuigen van politieambtenaren ingezet. 

Indien er geen andere mogelijkheid bestaat, dan wordt mensen gevraagd om naar het politiebureau te komen om aangifte te doen.

Behalve dit probleem kampt de politie ook nog met gebrek aan inkt. Zo'n maand heeft dit politiebureau geen inkt. De stukken, onder andere processen-verbaal, worden opgemaakt, maar niet uitgeprint. Het politiewerk kan door deze tekorten niet adequaat worden aangepakt.

De bewoners hebben hierover hun ongenoegen geuit. Wanneer er een beroving in een woning heeft plaatsgevonden, zegt de politie dat zij geen vervoer heeft.

Update:
Het Korps Politie Suriname meldt woensdag 4 juli:


'Naar aanleiding van het bericht verschenen in één der dagbladen in Suriname waarin wordt beweerd dat met name de politie van het bureau Santo Boma niet over printinkt en vervoer beschikt, wenst de politie het volgende bekend te maken.

Het politiebureau in kwestie beschikt al enige tijd over onder andere drukinkt en vervoer. Voorts is het normaal dat de politie van de verschillende bureaus onderling assistentie verlenen aan elkaar als het om het politiewerk gaat. Deze assistentie kan bestaan uit menskracht of uit hulpmiddelen waaronder vervoer.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten