dinsdag 3 juli 2018

'Surinaamse Leeuwen' wordt 7 juli slechts voor genodigden gepresenteerd in Suriname

Voetbalfoto- en interviewboek à Srd 360 onbetaalbaar voor de gewone Srananman.....

Het als 'meest exclusieve van het jaar' gepromoot voetbalfoto- en interviewboek lijkt in Suriname voorbestemd voor 'elite'


Het boek 'Surinaamse Leeuwen' belicht de grote Surinaamse impact op het Nederlands Elftal (de ‘Hollandse Leeuwen’) van de afgelopen jaren. Het wordt, na de Nederlandse vuurdoop op 25 mei in het Maasgebouw van de Rotterdamse Kuip, zaterdagavond 7 juli in Suriname door Uitgeverij 01 Group gepresenteerd in het Courtyard Marriott Hotel in Paramaribo. Maar, dat is slechts voor genodigden toegankelijk en zal worden opgeluisterd door de aanwezigheid van onder andere de Surinaamse Voetbal Bond en zogenoemde hoogwaardigheidsbekleders van de Surinaamse regering. Tevens zullen er lezingen worden verzorgd door Dean Gorré en Ulrich van Gobbel. 

Boekhandel VACO zorgt voor de promotie en de verkoop van het boek, waarvoor maar liefst Srd 360 moet worden neergeteld en dat maakt het boekwerk helaas onbereikbaar voor de gewone Surinamer. Rond de presentatie hangt dan ook nog eens een elitair luchtje. Voetbal is een volkssport....
VACO meldt overigens, dat nota bene bij de presentatie het boek voor een speciale prijs verkocht gaat worden....
Het 244 tellende pagina’s  hardcover boek is tevens te bestellen via  onder andere  www.surinaamseleeuwen.nl, Bruna, AKO en De Slegte voor slechts Euro 39,95.


De actiefoto’s van sportjournalist Guus Dubbelman (Volkskrant) - die al jarenlang een persoonlijke band/relatie met Suriname heeft - en fotograaf Germaine Halfhuid (Fotostudio 422) brengen voetbaltoppers met een Surinaamse achtergrond in beeld.

In ‘Surinaamse Leeuwen’ zijn onder meer hoofdrollen weggelegd voor EK ’88-winnaar Gerald Vanenburg, WK 2010-finalisten Eljero Elia en Edson Braafheid en de oud-internationals van ‘de Kabel’ (Clarence Seedorf, Patrick Kluivert, Edgar Davids, Winston Bogarde en Michael Reiziger). Oud-bondscoaches Guus Hiddink, Dick Advocaat en Willem van Hanegem vertellen openhartig over de invloed van Surinaamse spelers op de internationale voetbalvelden en hun prettige samenwerkingen met hen bij het Nederlands Elftal.

Portretten van huidig international Georginio Wijnaldum en succestrainer en nationale bekerwinnaar Henk Fraser passeren ook de revue. Een ode aan de overleden spelers van het ‘Kleurrijk Elftal’, die in 1989 tragisch om het leven kwamen bij de SLM-ramp bij vliegveld ‘Zanderij’, ontbreekt niet. Een interview met Sigi Lens, één van de overlevenden van die ramp en tegenwoordig voetbalmakelaar, ontbreekt evenmin. Dean Gorré, adviseur en bondscoach van de Surinaamse Voetbalbond, geeft meer inzicht in de diasporawetgeving in Suriname.

Ter informatie:


(Suriname Mirror)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten