maandag 14 mei 2018

VHP'er Gajadien: 'Regering moet zo snel als mogelijk een aangepaste begroting indienen'

'Met wegvallen van ongeveer half miljard Srd BTW-inkomsten is groot gat in begroting ontstaan'


De goedgekeurde begroting over het dienstjaar 2018 is volgens VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien een grove misleiding vanuit het ministerie van Financiën. 'De regering zal zo snel als mogelijk terug moeten komen naar De Nationale Assemblee om een aangepaste begroting in te dienen, omdat beloofde zaken voor meer inkomsten niet meer uitgevoerd zullen worden', zegt de politicus in het Dagblad Suriname van maandag 14 mei 2018.

Met het wegvallen van de ongeveer half miljard Srd aan inkomsten via de invoering van de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW) is er een groot gat in de overheidsbegroting ontstaan.

De politicus vermoedt, dat dit één van de redenen is waarom de goedgekeurde begroting nog niet door het ministerie van Binnenlandse Zaken is afgekondigd.

'Er is onvoldoende geld om basiszaken als salarissen, onderwijs, gezondheid, veiligheid, maar ook zeer noodzakelijke zaken als paspoorten en rijbewijzen te financieren. De regering gaat dan nog verder in de fout door tegen de regels in de begrotingen te financieren met leningen die genomen zullen worden', aldus de VHP’er.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten