maandag 14 mei 2018

Isla-raffinaderij Curaçao levert geen brandstof meer aan Curoil

Regering activeert sinds 2014 ingesteld Noodplan


- Premier Rhuggenaath: 'Er zijn geen acute problemen met de levering van brandstof'
- 'Het plan is dat de raffinaderij per 1 juni weer up and running is'


Door de recente beslaglegging van ConocoPhillips op de tegoeden en activa van PdVSA (Petróleos de Venezuela S.A.), wordt er door de Isla-raffinaderij geen brandstof meer aan Curoil geleverd. 

Hierdoor is het noodplan – dat sinds 2014 door de regering, en later door de Taskforce Energie, is ingesteld voor het geval dat de brandstofvoorziening in gevaar komt – geactiveerd. Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath (PAR) gisteren tijdens een spoedpersconferentie bekendgemaakt, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 14 mei 2018.


Dankzij de drijvende opslag van de Red Majestic is de levering van benzine, diesel, gas, jet fuel en brandstof voor de lokale markt gegarandeerd en wordt Aqualectra ook van brandstof voorzien voor de productie van stroom en water.

Ondanks de geruststellende woorden van de minister-president dat er geen acute problemen zijn met de levering van brandstof, is de prangende vraag of het voortbestaan van de raffinaderij als gevolg van de recente ontwikkelingen aan een zijden draad hangt, onbeantwoord gebleven.

Op vragen over de levensvatbaarheid van de raffinaderij onder de huidige kritieke omstandigheden, verklaarde Rhuggenaath, dat hij gisterochtend met de directie van Isla heeft vergaderd en dat partijen hebben afgesproken de productie van de raffinaderij te verhogen. 'Het plan is dat de raffinaderij per 1 juni weer up and running is', aldus de premier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten