maandag 14 mei 2018

Geen WK-voetbal voor Peru-captain Guerrero vanwege dopingzaak

Guerrero krijgt van CAS schorsing van veertien maanden


Peru-aanvoerder Paolo Guerrero ontbreekt toch op het WK-voetbal. Het sporttribunaal CAS (Court of Arbitration for Sport) heeft vandaag, maandag 14 mei 2018, het hoger beroep van dopingautoriteit WADA (World Anti-Doping Agency) gehonoreerd. 

De beroepscommissie van wereldvoetbalbond (FIFA) bracht de straf voor de 33-jarige aanvoerder van Peru in december terug tot zes maanden, waardoor hij kon deelnemen aan het WK. De oud-speler van Bayern München stond sinds begin november buitenspel nadat bij hem sporen van cocaïne waren aangetroffen. 

Het WADA ging echter niet akkoord met dat vonnis en vroeg het CAS de zaak te heropenen. Dat besliste vandaag de straf te verhogen tot veertien maanden, met terugwerkende kracht. 

Ook Guerrero had een zaak bij het TAS aangespannen. Hij wilde dat het sporttribunaal de schorsing van de FIFA volledig introk. Volgens Guerrero heeft hij door medicijnen mogelijk positief gereageerd op een dopingtest op 5 oktober. Het TAS oordeelde dat de speler schuldig is aan nalatigheid en verwierp de stelling van Guerrero. 

Hij kan volgende maand zo niet deelnemen aan het WK.
Peru heeft zich voor het eerst in 36 jaar gekwalificeerd voor het WK.

(Klik op afbeelding om te kunnen lezen)






(Suriname Mirror/La Republica/El Comercio/Twitter/CAS)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten