maandag 14 mei 2018

Ton cocaïne in beslag genomen door politie en douane in Duitse Beieren

(Bron foto: Twitter)
12 Leden bende drugshandelaren gearresteerd - Drugs in bananendozen naar Duitsland gesmokkeld


De politie in het Duitse Beieren en de douane hebben maandag 14 mei 2018 bijna een ton cocaïne in beslag genomen. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken in München zijn twaalf leden van een bende drugshandelaren gearresteerd, allen Albanezen. De drugs waren in bananendozen naar Duitsland gesmokkeld.


In de loop van het onderzoek werd ook cocaïne in beslag genomen in Noord-Rijnland-Westfalen en Hamburg, zei een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De arrestaties houden verband met een reeks cocaïnevondsten in Beierse supermarkten in september 2017, toen cocaïnepakketten van in totaal meer dan 180 kilo werden ontdekt in tien supermarkten in de deelstaat. Het had een zwarte marktwaarde van ongeveer tien miljoen euro.

In de stad en in het district Rosenheim ging het in totaal om drie supermarkten, in de stad en in het district Passau in Neder-Beieren nog eens drie. In Opper-Beieren werden drugs ontdekt in vestigingen in de districten Berchtesgadener Land, Traunstein en Landsberg am Lech. In Zwaben werd cocaïne gevonden in een supermarktmarkt in het district Augsburg.


Specialisten van de nationale recherche gaan ervan uit dat de drugsbende in totaal ongeveer 1,8 ton cocaïne met een marktwaarde van ongeveer 400 miljoen euro heeft ingevoerd.

(Suriname Mirror/Hamburger Abendblatt/N-TV/De Telegraaf)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten