maandag 14 mei 2018

Personeel Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) verscherpt actie met een uurtje extra

Bond heft actie op wanneer zwart op wit een overeenkomst is bereikt

'Als no work no pay wordt toegepas zal ABS lamgelegd worden'


De Ware Tijd meldt, dat medewerk(st)ers van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) vanaf vandaag, maandag 14 mei 2018, vanaf tien uur ‘s morgens de werkplek verlaten. Ze vinden dat ze niet serieus worden genomen, omdat ze nog steeds niet zijn uitgenodigd voor een gesprek door het ministerie van Financiën. 

Het personeel staakt al enkele weken. Ze willen onder meer een loonsverhoging.

In eerste instantie verlieten ze om twaalf uur het werk om de eisen kracht bij te zetten, onlangs werd de vertrektijd vervroegd naar elf uur. 'Twee bonden waren vorige week in actie en ze hebben al een oplossing bereikt. Maar, wij staan nog steeds met lege handen', zegt een actievoerder. Die stelt, dat als partijen niet spoedig een overeenkomst bereiken, ze hun ongenoegen zullen uiten bij De Nationale Assemblee en president Desi Bouterse.

Er gaan , aldus de Ware Tijd geruchten dat er 'no work no pay' toegepast zal worden. 'Als dat gebeurt, zal ABS lamgelegd worden. We gaan dat nimmer pikken. We hebben de directie en het ministerie van Financiën duidelijk geschreven waarom we staken.'

De bond zal de actie opheffen wanneer zwart op wit een overeenkomst is bereikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten