maandag 14 mei 2018

Hulpagent dood aangetroffen in een auto voor LTS-1 te Zorg en Hoop

Vondst lichaam gepaard met geruchtenstroom over ontvoering door Guyanezen

- Hulpagent zou een vuurwapen hebben verstrekt dat recent zou zijn gebruikt bij misdrijf tegen vissers
- Politie heeft sterke twijfels of het inderdaad gaat om ontvoering en moord

 
De Ware Tijd bericht zondagochtend 13 mei 2018, dat een hulpagent dood is aangetroffen in een auto in de Passiebloemstraat voor LTS-1 te Zorg en Hoop. De doodsoorzaak is vooralsnog onduidelijk. Voorbijgangers alarmeerden de politie, dat ze een lijk hadden gezien in auto die voor de LTS-1 aan de Passiebloemstraat stond geparkeerd. Het blijkt te gaan om  hulpagent van politie Rawishkant Premcharan. 

Zaterdag was vanuit het Korps Politie Suriname een zogenoemd ‘algo-bericht’ uit gegaan om naar de man uit te kijken. Bij het korps was door familieleden aangifte gedaan van ontvoering. 'Gelieve uit te kijken naar een blue black-gelakt voertuig van het merk Toyota Prado…', luidde de oproep over de politieradio, aldus de Ware Tijd. Aangegeven werd dat de auto werd bestuurd door hulpagent Premcharan. Hij zou zaterdag omstreeks een uur 's middags van huis zijn vertrokken met onbekende bestemming en nog niet zijn teruggekeerd. Oproepen naar zijn mobiel werden niet beantwoord.

'Het vermoeden bestaat dat hij door enkele Guyanezen ontvoerd is', zei de politie-omroeper in het algo-bericht.

De ouders van de man kregen een sms-bericht, dat hij door Guyanezen was meegenomen. Het bericht zou doen voorkomen, dat de hulpagent was ontvoerd door mannen die vermoedelijk betrokken zijn bij de recente gewelddadige incidenten tussen Guyanese vissers. In het sms-bericht komt naar voren, dat de man een vuurwapen zou hebben verstrekt dat bij één van de misdrijven zou zijn gebruikt. De hulpagent zou zijn ontvoerd, omdat gevreesd werd dat hij zou praten. Om dat te voorkomen zou hem het zwijgen worden opgelegd.

De politie heeft sterke twijfels of het hier inderdaad gaat om een geval van ontvoering en moord. Rechercheurs twijfelen tussen moord en zelfmoord. Zij gaan ervan uit, dat echte ontvoerders zich niet zo makkelijk kenbaar zouden maken en bloot geven. Het vermoeden is groot, dat de sms-melding bedoeld was om familieleden op een dwaalspoor te brengen.

Deze zaak wordt verder onderzocht...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten