maandag 14 mei 2018

Ministerie HI&T ondersteunt productieverhoging ananasproducenten Redi Doti en Pierre Kondre

(Bron foto's: ministerie van HI&T)
Overheidsinvestering om productiearealen ananasproducenten uit te breiden met 30 hectare


Binnen de Agro-coöperatie Redi Doti en Pierre Kondre hebben elf ananasproducenten vrijdag een overheidsinvestering vanuit het pilotprogramma Innovation for Firms in Suriname (IFS) ontvangen. Dit programma is onderdeel van het Suriname Business Climate and Innovation Programma (SUBCIP), welke gefinancierd wordt door de Inter American Development Bank (IDB) en uitgevoerd door de Competitiveness Unit Suriname (CUS) van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T). 

Deze overheidsinvestering is bedoeld om de productiearealen van de ananasproducenten uit te breiden met 30 hectare ter verhoging van hun biologische productie en productiviteit, aldus meldt het ministerie vandaag, maandag 14 mei 2018.

Tevens wordt geïnvesteerd in planmateriaal en certificering van de elf ananasproducenten voor biologisch telen van ananas.

Minister Stephen Tsang zegt, dat hiermee zal worden voldaan aan de vraag en kwaliteit van de exportmarkt. De bewindsman benadrukte, dat met de uitvoering van dit project, concrete invulling wordt gegeven aan het beleid van de regering om het ondernemerschap en ondernemersklimaat te stimuleren en te verbeteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten