maandag 14 mei 2018

President Morales van Bolivia: 'VS en OAS plannen invasie in Venezuela'

(Bron foto: Twitter)
'Vóór de verkiezingen zullen ze gewelddadige acties ondernemen gesteund door de media'

'Na de verkiezingen zullen ze een militaire invasie met gewapende strijdkrachten uit de buurlanden proberen'


De Boliviaanse president Evo Morales zei zondag 13 mei 2018, dat de Verenigde Staten en de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) een plan uitvoeren met als doel de Bolivariaanse Revolutie in Venezuela te verslaan. 

'Vóór de verkiezingen zullen ze gewelddadige acties ondernemen die door de media worden gesteund en na de verkiezingen zullen ze een militaire invasie met gewapende strijdkrachten uit de buurlanden proberen', zei president Morales op zijn officiële Twitter-account.



Eerder deze week verzocht VS-viccepresident Mike Pence de OAS om Venezuela te schorsen tijdens een toespraak in de Permanente Raad van de OAS, opmerkingen die werden verworpen door de Venezolaanse regering die dergelijke verklaringen agressie noemde om de vrede in het land te verstoren en verder uit te leggen, dat Venezuela al bezig met het verlaten van de 'koloniale' groep.

Morales legde verder uit, dat 'het rijk handelt uit angst voor de soevereine stemming en weet dat het de vrije mensen nooit meer zal onderwerpen'.

In februari had de Boliviaanse leider gewaarschuwd voor de Amerikaanse militaire aanwezigheid in het Colombiaanse departement Tumaco, met de waarschuwing dat 'elke imperialistische militaire bedreiging van de vrede in zuster Venezuela en onze regio zal worden verijdeld door de waardigheid, soevereiniteit en eenheid van onze democratische volkeren'. 

Op 20 mei gaan Venezolanen naar de stembus om de nationale president en leden van de wetgevende raden te kiezen, tijdens de 24e verkiezingen in 19 jaar. Ondanks een boycot van een aantal rechtse facties, dienden vijf kandidaten hun kandidatuur in voor het presidentshap.

Volgens recente peilingen blijft Nicolás Maduro, de kandidaat van de Frente Amplio de la Patria, een coalitie van linkse partijen, de favoriet om te winnen.

(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten