maandag 14 mei 2018

Te Richelieu, Commewijne, worden bermen en grenzen nauwelijks onderhouden

(Bron foto: de Ware Tijd)
Elke maand voldoen bewoners Srd 69,50 aan woningstichting Sekrepatu voor onderhoud


Het onderhouden van bermen en opschonen van trenzen laat te wensen over in het woningbouwproject te Richelieu, Commewijne. In vele straten, waar lege terreinen zijn, groeit het onkruid over het wegdek. Ook zitten de kanalen vol gras. Ongedierte in het bosschage vormt een gevaar voor mensen die dichtbij wonen, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, maandag 14 mei 2018.

'Ik heb eens een kleine aboma in mijn huis gevonden en ik heb een jong kind. Anderen hebben labaria's in hun woning aangetroffen terwijl ze ook jonge kinderen hebben', zegt bewoonster S.B. Ze vindt het onacceptabel, dat ze elke maand Srd 69,50 betaalt aan woningstichting Sekrepatu voor projectonderhoud, terwijl dat niet wordt gedaan. 'Het staat in mijn contract. Dat geld wordt elke maand afgetrokken bij de aflossing van mijn huis.'

In hetzelfde contract staat echter geschreven, dat de koper wettelijk verplicht is de berm voor de woningen tot en met de as van de weg te onderhouden.

Marlon Schoonhoven, directeur van Openbaar Groen, zegt dat de dienst vanwege te kort aan materieel niet tijdig op de plekken kan zijn. Hij stelt, dat ze een paar weken geleden Richelieu hebben aangedaan en ontkent dan ook, dat ze lang gelegen daar zijn geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten